انواع برج خنک کننده

انواع برج خنک کننده

  • پنج شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • علمی

انواع برج خنک کننده و دسته بندی آنها

 

همانطور که میدانید برج خنک کننده فایبرگلاس انواع متنوعی دارد که این دسته بندیها میتواند از لحاظ عملکرد باشد یا جنس ساختاری کولینگ تاور و یا کاربرد آن در صنعت، در ابتدا میخواهیم برج خنک کننده بر اساس جنس بدنه و ساختار آن مورد بررسی قرار دهیم که تاثیر بسزایی در قیمت برج خنک کننده دارد برای بهتر آشنا شدن شما با انواع برج خنک کننده مطالب زیر را مطالعه کنید.

انواع برج خنک کننده براساس جنس بدنه

برج های خنک کننده در ابتدا بر اساس جنس بدنه به دو قسمت تقسیم بندی می شدند 

  • برج خنک کننده چوبی 
  • برج خنک کننده بتنی

برای خنک کاری دستگاههای صنعتی از کولینگ تاور چوبی و بتنی استفاده می شد که در سیستم های چوبی به خوبی خنک کاری انجام نمی شد و راندمان خوبی نداشتند و برای گرفتن راندمان بهتر از برج خنک کننده بتنی استفاده می شد که با بالا بودن هزینه ها و پیشرفت علم برج خنک کننده فلزی به وجود آمد که بدنه آن از جنس گالوانیزه ساخته شد و ساختار جدیدی ایجاد نمود برج خنک کننده گالوانیزه یک عیب بزرگ دارد که در مواجه با آب و دمای بالا به مرور زمان دچار پوسیدگی می شود این موضوع باعث شد تا تولیدکنندگان برج خنک کننده بر این فکر باشند که برج خنک کننده فایبرگلاس را تولید کنند ابتدای امر برج خنک کننده فایبرگلاس به صورت مدور تولید شد که با کمتر شدن منابع آبی دنیا و بالا بودن میزان هدر رفت آب در این کولینگ تاورها برج خنک کننده فایبرگلاس مکعبی ساخته شد که به وسیله قطره گیر از هدر رفت بالای آب تا حد زیادی جلوگیری نموده.

برج خنک کننده براساس شکل ظاهری

دسته بندی بعدی برج خنک کننده از لحاظ شکل ظاهری میباشد که به دو دسته کلی مکعبی و مدور تقسیم بندی می شود که در هر دو نوع کولینگ تاور معایب و مزایای خود را دارند

در برج های خنک کننده مدور هدر رفت آب بالا میباشد و دیگر عیب بزرگ این برج ها خرابی اسپرینکلر یا همان آب پخش کن است که باعث بالا رفتن هزینه اورهال برج میشود اما در برج های خنک کننده مکعبی با و جود قطره گیر از هدر رفت بالای آب جلوگیری میشود و با استفاده از نازل پاشش آب بجای اسپرینکلر هزینه های اورهال برج را کاهش داده اند

برج خنک کننده مدار بسته و ومدار باز

در برج های خنک کننده مدار باز  آب از دستگاه به صورت مستقیم به داخل کولینگ تاور رفته و از طریق نازل ها بر رو سطوح تبخیر پاشش میشود ودر تماس مستقیم با هوای ورودی خنک کاری انجام میشود و به دستگاه مورد نظر برمی گردد اما در برج مدار بسته یک قطعه به نام کویل مسی موجود می باشد که سیال از دستگاه به داخل کویل رفته و آب خنک بر روی کویل پاشش می شود و سیال داخل آن را خنک میکند، سیال موجود در برج خنک کننده میتواند گاز، روغن، الکل و ... باشد معمولا این کویل ها به دلیل انتقال حرارت بهتر از جنس مس، استیل یا گالوانیزه ساخته میشوند.

انواع برج خنک کننده از نظر جریان

در این بخش میخواهیم برج خنک کننده را بر اساس نوع جریان مورد بررسی قرار دهیم برج های خنک کننده بر اساس جریان کاربرد های متفاوتی دارند که به آن اشاره میکنیم

برج خنک کننده کراس فلو (جریان متقاطع)

برج خنک کننده جریان متقاطع ( کراس فلو ) همانطور که از نامش پیداست جریان آب داغ ورودی که از بالا پاشش می کند و جریان هوا که به وسیله فن برج خنک کننده که از کناره ها وارد برج می شود یکدیگر را قطع کرده و عمل خنک کاری انجام می شود این نوع کولینگ تاور بیشتر در مناطق مرطوب مورد استفاده قرار میگیرد.

برج خنک کننده کانتر فلو (جریان مخالف)

در برج های جریان مخالف پاشش آب به وسیله نازل آب پاش (در برج های مکعبی) و اسپرینکلر یا همان آب پخش کن (در برج های مدور) از بالای برج انجام میشود و هوای ورودی که از لوورهای برج خنک کننده به وسیله فن مکش میشود مخالف یکدیگر حرکت میکنند و در برخورد با هم عمل خنک کاری انجام میشود این نوع برج خنک کننده در مناطق خشک عملکرد عالی دارند.

برج های خنک کننده کانترفلو در شهر های مرکزی ایران مانند یزد، اصفهان، کرمان، اراک، همدان و .... به دلیل خشک بودن آب و هوا عملکرد مطلوبی دارند

 

انواع برج خنک کننده از لحاظ جریان هوا 

برج خنک کننده از لحاظ جریان هوا به چهار دسته تقسیم بندی می شود.

  • برج خنک کن  جریان طبیعی
  • برخ خنک کن جریان مکانیکی 
  • برج خنک کننده دمشی
  • برج خنک کننده مکشی

برج خنک کننده جریان طبیعی برج هایی هستند که بدونه هیچ وسیله ای هوا در آن جریان پیدا می کند و عمل خنک کاری را انجام می دهد.

برج خنک کننده جریان مکانیکی به وسیله پره هایی از جنس فایبر گلاس، پلی اتیلن یا فلز جریان هوا را در برج خنک کننده به صورت دمشی یا مکشی وارد می کنند.

برج خنک کننده تک سلولی و دو سلولی 

در این قسمت به انواع برج خنک کننده تک سلولی و دو سلولی میپردازیم، برج های دو سلولی یا چند سلولی به صورت مکعبی می باشند که دو یا چند برج به هم کوبل می شوند و در مواقعی نیاز به تمام ظرفیت برج نمی باشد نیمی از توان برج مورد استفاده میباشد ولی در برج های تک سلولی اینگونه نمیباشد و همیشه از تمام توان برج استفاده می شود.

 

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر به صفحه تماس با ما رفته و با انتخاب یکی از راههای ارتباطی با شرکت پیام سرما با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

 

 

 

 

نویسنده :سجاد قلخانی


مطالب مرتبط

  • چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

راهنمای جامع برج خنک کننده در تهران ، انتخابی هوشمندانه برای کاهش انرژی

این مقاله به بررسی اهمیت و کاربرد برج‌های خنک‌کننده در تهران می‌پردازد و مزایا، نکات خرید، و چالش‌های مرتبط با استفاده از این سیستم‌های سرمایشی در پایتخت را توضیح می‌دهد.

  • دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳

برج‌های خنک‌کننده در اصفهان: بررسی نیازها و راهکارهای موثر

اصفهان، یکی از مهم‌ترین مراکز صنعتی ایران، با آب و هوای نیمه‌خشک خود، به سیستم‌های خنک‌کننده کارآمد نیاز دارد. برج‌های خنک‌کننده، به عنوان یکی از اجزای اصلی سیستم‌های تهویه صنعتی، در صنایع مختلف اصفهان نقش حیاتی ایفا می‌کنند. از صنایع فولاد و پتروشیمی گرفته تا صنایع غذایی، این سیستم‌ها برای کاهش دما و بهینه‌سازی فرآیندها ضروری هستند. در این مقاله، به بررسی برج‌های خنک‌کننده، انواع آن‌ها و کاربردهای مختلف در اصفهان پرداخته خواهد شد.

نیاز به مشاوره دارید؟

اگر سوالی دارید یا مایلید اطلاعات بیشتری در مورد خدمات ما کسب کنید.