برج های خنک کننده و چیلرها دو سیستم برودتی بسیار پرکاربرد در صنعت می باشند. وظیفه اصلی این دو سیستم خنک کردن مایع مورد استفاده در سیکل های کاری می باشد. به طور کلی می توان گفت برج های خنک کننده و چیلرها هدف مشابه و گاها عملکردی شبیه به یکدیگر دارند اما به طور قطع این دو دستگاه تفاوت های بسیار عمده ای دارند. برای بررسی بیشتر تفاوت برج های خنک کننده و چیلرها ادامه این مطلب را مطالعه بفرمایید.
ابتدا با تعریف این دو دستگاه صنعتی به طور خلاصه آشنا می شویم...
چیلر به دستگاهی گفته می شود که دمای آب را بر اساس سیکل تبرید تراکمی یا جذبی، کاهش میدهد.
برج خنک کننده به دستگاهی گفته می شود که دمای آب را بر اساس تماس بین آب و هوا و تبخیر آب، کاهش می دهد.
اما در چیلرها اوضاع فرق می کند. چیلرها بسته به نوع طراحی که دارند، می توانند دمای آب را حتی تا زیر 10 درجه سانتیگراد کاهش دهند. بنابراین در فصول گرم سال برجهای خنک کننده کارایی خیلی خوبی ندارند.
چیلرها نیز در صنایعی مثل صابونسازی، پلاستیک و ... که نیاز به آبی با دمای بسیار پایین در سیکل خود دارند، به کار برده می شود.
حال سوالی که پیش میآید این است که آیا این دو دستگاه فقط جداگانه به کار برده می شوند؟ آیا می توان از ترکیب برج های خنک کننده و چیلرها استفاده کرد؟
در پاسخ به این سوالها باید گفت که در شرایطی می توان از ترکیب این دو دستگاه با یکدیگر استفاده کرد. نام این دستگاه ترکیبی «برج خنک کننده چیلر» میباشد که در ادامه توضیح مختصری از آن را ارائه می دهیم.
اگر بخواهیم تعریف این دستگاه را به صورت خیلی ساده بیان کنیم باید بگوییم که؛ برج خنک کننده چیلر دستگاهی است که وظیفه دفع گرمای کندانسور چیلر را بر عهده دارد. همانطور که می دانید در چیلرها مبرد در سیکل تراکمی یا جذبی دچار افزایش دما و فشار میگردد. سپس مبرد داغ وارد کندانسور شده و دمای آن توسط آب داخل کندانسور گرفته میشود. حال دمای آب داغ شده در کندانسور توسط برج خنک کننده دفع میشود.
نکته قابل توجه و مهم در مورد برج خنک کننده چیلر این است که نمی توان از هر چیلری در این ترکیب استفاده کرد. بلکه فقط چیلرهایی با سیستم کندانسور آبی و سیکل آبی یا اصطلاحا چیلرهای آب خنک این قابلیت را دارند.
نویسنده سجاد قلخانی
اگر سوالی دارید یا مایلید اطلاعات بیشتری در مورد خدمات ما کسب کنید.